Υλικά για 30 ταχινοπιτάκια :
1 κύβο νωπή μαγιά 25gr
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη για την μαγιά
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
3-4 κουταλιές σούπας αλεύρι
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού στυμμένο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας μαχλέπι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
2 κουταλιές σούπας μέλι
Γέμιση :
300gr ταχίνι ολικής
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2-3 κουταλιές σούπας κανέλα
Πρωινό
Ενεργοποιούμε την μαγιά.
Για την ενεργοποίηση της μαγιάς, βάζουμε την μαγιά σε ένα μπωλάκι μαζί με το ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη, τις 3-4 κουταλιές σούπας αλεύρι και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε τον χυλό με μία μεμβράνη ή πετσέτα και τον αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Όσο ενεργοποιείται η μαγιά, βάζουμε σε ένα άλλο μπωλ τα υπόλοιπα υλικά μαζί με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε στην μέση μία λακούβα και βάζουμε τον χυλό με την μαγιά, σιγά σιγά προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, ώσπου να δημιουργηθεί μία ζύμη εύπλαστη, που να μπορεί να ανοιχτεί εύκολα και καλά στην πορεία με έναν πλάστη.
Στην πορεία βάζουμε σε ένα μπωλ το ταχίνι και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μαλακό.
Αφού ανοίξουμε το φύλλο μας, το αλείφουμε με ταχίνι, το τυλίγουμε και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε λαδόκολλα ταψιού και τα πατάμε ελαφρά από πάνω για να απλώσουν.
Τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 ° C για 15-20 λεπτά.
Προσφέρουμε προσαρμοσμένα σχέδια, καθοδήγηση από ειδικούς και μια φιλική προσέγγιση για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας για την υγεία και την ευεξία. Ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί!
Είναι σημαντικό να γνωρίζω τι χρειάζεται το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μου