Υλικά για 4 κανονικές κρέπες :
• 2 αυγά
• 1 φλ. γάλα 1,5%
• ¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ¼ κούπας αλεύρι ολικής ή βρώμης
• 1 κ.γ στέβια
• 1 πρέζα αλάτι
• Προαιρετικά 1 κ.σ ελαιόλαδο για να ξεκολλάει ευκολότερα από το τηγάνι και να γίνει πιο αφράτη
Πρωινό
Οι κρέπες είναι ένα αγαπημένο κλασικό πρωινό, brunch ή επιδόρπιο. Και μαντέψτε τι!
Μπορείτε να φτιάξετε μια πιο υγιεινή εκδοχή χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση ενώ παράλληλα λαμβάνετε μια δόση φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών. Πάμε να μαγειρέψουμε!
Βήματα :
1. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε ελαφρώς.
2. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Η υφή του μίγματος πρέπει να μην είναι παχύρευστη. Αν σας φαίνεται πιο υγρό το μίγμα, προσθέστε μια κουταλιά αλεύρι και αν γίνει πιο παχύρευστο, προσθέστε μια κουταλιά νερό.
3. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο ή μία χαρτοπετσέτα.
4. Ρίχνουμε με μία κουτάλα σούπας το μίγμα μας σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
5. Μόλις αρχίσει μετά από περίπου 1,5-2 λεπτά να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και πάρει χρώμα, την αναποδογυρίζουμε και την αφήνουμε περίπου 1 λεπτό και από την άλλη μεριά.
6. Μόλις είναι έτοιμη την αφαιρούμε με μία σπάτουλα.
7. Ακολουθούμε για κάθε κρέπα την ίδια διαδικασία. Κάθε φορά λαδώνουμε εκ νέου το τηγάνι με την νοτισμένη χαρτοπετσέτα.
Θες να μάθεις τι δικές μου υγιεινές προτάσεις για σερβίρισμα; Στείλε μου μήνυμα!
Οι αναγνώστες μας επιλέγουν να διαβάσουν συχνά τα παρακάτω άρθρα. Μήπως ήρθες και η σειρά σου;
Προσφέρουμε προσαρμοσμένα σχέδια, καθοδήγηση από ειδικούς και μια φιλική προσέγγιση για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας για την υγεία και την ευεξία. Ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί!
Είναι σημαντικό να γνωρίζω τι χρειάζεται το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μου