• 500γρ χταπόδι ή μοσχοί
• 200-250γρ κοφτό χιώτικο μακαρονάκι ή ολικής
• 1 κούπα τριμμένη ντομάτα ή 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
• ¼ καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
• ½ μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
• 2-3 φύλλα δάφνης
• 1 χουφτίτσα μαϊντανό
• 2-3 κλωναράκια μικρά άνηθο για το σερβίρισμα
• 2 κ.γ χοντρό αλάτι
• ½ κ.γ πιπέρι
• 1 κ.γ ρίγανη
• 2-3 κ.σ ξύδι για πρώτο βράσιμο και 2 κ.σ ξύδια για μαγείρεμα. Ή λευκό κρασί • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
• 2 κούπες νερό για πρώτο βράσιμο και 1 κούπα νερό όταν μπουν τα μακαρόνια
Μεσημεριανό
Βήματα :
1. Πλένουμε καλά το καθαρισμένο χταπόδι ή τους μοσχούς και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά με νερό και το ξύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο.
2. Πετάμε το νερό και βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη δάφνη και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
3. Κόβουμε σε κομμάτια το χταπόδι.
4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το χταπόδι, την πιπεριά, τον μαϊντανό, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το ξύδι ή το λευκό κρασί. Τα αφήνουμε να σωταριστούν 5 λεπτά μέχρι να βγουν οι μυρωδιές.
5. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Η ώρα είναι σχετική με το πάχος του χταποδιού.
6. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και 1 κούπα νερό περίπου, ανάλογα πόσο θα απορροφήσει.
7. Σιγοβράζουν όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά.
8. Αν θέλουμε στο σερβίρισμα, προσθέτουμε τον άνηθο.
Οι αναγνώστες μας επιλέγουν να διαβάσουν συχνά τα παρακάτω άρθρα. Μήπως ήρθες και η σειρά σου;
Προσφέρουμε προσαρμοσμένα σχέδια, καθοδήγηση από ειδικούς και μια φιλική προσέγγιση για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας για την υγεία και την ευεξία. Ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί!
Είναι σημαντικό να γνωρίζω τι χρειάζεται το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μου