Αρακάς
Για 2 μερίδες βάζουμε 500γρ αρακά
1 καρότο
1 μέτρια πατάτα
1 μικρό κολοκυθακι
Λίγο άνηθο
1 λεμόνι
Λίγο αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
Πλήρες Γεύμα
Βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα το νερό και το αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Προσθέτουμε το καρότο, το κολοκύθι και την πατάτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια, και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στα λαχανικά να μαλακώσουν λίγο πριν προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον αρακά, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι, καθώς και το χυμό λεμονιού για να δώσει φρεσκάδα και να αναδείξει τις γεύσεις των λαχανικών.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 20 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Παρακολουθούμε τα λαχανικά, ώστε να είναι όλα μαλακά και ομοιόμορφα βρασμένα.
Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, ο οποίος θα προσδώσει άρωμα και γεύση στο φαγητό.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, με λίγο επιπλέον λεμόνι αν θέλουμε.
Προσφέρουμε προσαρμοσμένα σχέδια, καθοδήγηση από ειδικούς και μια φιλική προσέγγιση για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας για την υγεία και την ευεξία. Ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί!
Είναι σημαντικό να γνωρίζω τι χρειάζεται το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μου