Παθήσεις πεπτικού συστήματος

Δες αναλυτικά

 

  • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) / Γαστρίτιδα / Έλκος στομάχου

Πως μπορώ να σε βοηθήσω? 

Θα ακολουθήσει μία διατροφική εκπαίδευση και ενημέρωση για τις τροφές που είναι πιθανόν να σου προκαλούν συμπτώματα και είναι καλό είτε να αφαιρεθούν είτε να περιοριστούν σε σπάνια ή μικρή ποσοτικά κατανάλωση, καθώς και για τις τροφές που πιθανόν να ανακουφίζουν κάπως τα συμπτώματα. Επιπλέον, θα δωθούν κάποιες επιπλέον πρακτικές συμβουλές της καθημερινότητας που θα ανακουφίζουν ή μειώνουν τα συμπτώματα.

 

 

  • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Πως μπορώ να σε βοηθήσω? 

Ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων και την ευαισθησία σου, μπορεί μέσω των μικρών και συχνών γευμάτων, του περιορισμού κάποιων τροφίμων και της λήψης προβιοτικών , να επέλθει η ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων. Σε περίπτωση που δεν βοηθηθείς με αυτό, υπάρχει η διατροφική εκπαίδευση και υιοθέτηση για ένα μικρό διάστημα, μίας δίαιτας, χαμηλής σε FODMAP. Η δίαιτα αυτή αποκλείει μεγάλο αριθμό τροφίμων μέχρι να επέλθει η ανακούφιση των συμπτωμάτων. Στην πορεία σταδιακά προστίθενται κάποιες τροφές με προσαύξηση των ποσοτήτων τους έτσι ώστε με παρατήρηση να μπορείς να καταλάβεις αν σε ενοχλεί κάποιο συγκεκριμένο τρόφιμο και σε τι ποσότητα. Με αυτόν τον τρόπο δομείται μία διατροφή εξατομικευμένη για σένα και μπορείς να καταναλώνεις κάποια τρόφιμα που αγαπάς σε μικρή ποσότητα έστω και να μην τα στερείσαι εντελώς, ενώ ταυτόχρονα δεν υποφέρεις από τα δυσάρεστα συμπτώματα. 

 

 

  • Δυσκοιλιότητα / Εκκολμωμάτωση 

Πως μπορώ να σε βοηθήσω? 

Η σωστή λειτουργία του εντέρου είναι πολύ σημαντική για την σωματική και ψυχική μας υγεία. Μαζί, θα φτιάξουμε ένα πλάνο διατροφής με ευχάριστες συνταγές, πλούσιο σε φυτικές ίνες και προβιοτικά. Θα βρούμε τρόπους να αυξήσεις την κατανάλωση νερού μέσα στην ημέρα, ενώ μπορώ να σου συστήσω ειδικούς γυμναστές που θα σε βοηθήσουν να βρεις την άσκηση που σου ταιριάζει, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την κινητικότητα του εντέρου. 

 

 

  • Κοιλιοκάκη

Πως μπορώ να σε βοηθήσω? 

Η κοιλιοκάκη είναι μία νόσος με πολλά συμπτώματα που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική και κοινωνική κατάσταση σου. Εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης να αναγνωρίζεις τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγεις, να διαβάζεις τις διατροφικές ετικέτες των επεξεργασμένων τροφίμων, τους καταλόγους των εστιατορίων, ενώ θα μάθεις και κάποιες πρακτικές για την καθημερινότητα σου που θα την διευκολύνουν και θα σε κάνουν πιο ξέγνοιαστο. 

 

 

  • Δυσανεξία στην λακτόζη 

Πως μπορώ να σε βοηθήσω? 

Μέσα από διατροφική εκπαίδευση και παρατήρηση, θα μάθεις να διαβάζεις τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων και  να αναγνωρίζεις τα τρόφιμα που περιέχουν λακτόζη. Επιπλέον μέσα από κάποιες δοκιμές και παρατήρηση, θα καταλάβεις αν κάποια τρόφιμα είναι ανεκτά σε κάποια ποσότητα από τον οργανισμό σου. 

Σημείωση: Για να λάβω υπόψιν μία πάθηση ως δεδομένη, χρειάζομαι την διάγνωση ειδικού γιατρού, δηλαδή γαστρεντερολόγου. 

 

Είμαστε εδώ για εσένα

Δωρεάν Συνεδρία

Είστε έτοιμοι να κάνετε το πρώτο βήμα προς έναν πιο υγιή εαυτό σας; Προγραμματίστε μια δωρεάν συνεδρία και ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί.

Άλλες υπηρεσίες

Δες επιπλέον

apoleia barous thessaloniki

Ρύθμιση Βάρους

diatrofika klinika peristatika thessaloniki diatrofi

Παθολογικές Καταστάσεις

more caterogories

Εξατομικευμένες κατηγορίες

Diatrofi panw sou eksidikeumeni

Διατροφή και στάδια ζωής